Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve

Suroviny

1/2 květáku
2 stroužky česneku
3 lžíce řepkového oleje
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžíce másla
2 mrkve
1 pórek
1 litr zeleninového vývaru
citrónová šťáva
jarní cibulka nebo petrželka k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220 °C.

Na plech dáme růžičky květáku a stroužky česneku. Pokapeme řepkovým olejem, osolíme a poprášíme paprikou. Pečeme 30 minut.

V hrnci na másle opečeme mrkev a pórek, potom zeleninu zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přimícháme polovinu pečeného květáku a společně na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Pak přidáme pečený česnek, promixujeme, přidáme zbytek květáku, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Podáváme s jarní cibulkou nebo nasekanou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 870x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist