Husa na italský způsob

Suroviny

1 celá chlazená husa (cca 4,5 kg)
drůbky zvlášť
sůl
pepř
svazek čerstvé šalvěje
svazek čerstvého oregana
2 - 3 snítky rozmarýnu
5 středně velkých cibulí
5 stroužků česneku
500 g cherry rajčátek
svazek bazalky
5 lžic olivového oleje
1,2 kg bramborových noků
kuchyňský provázek

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Připravenou husu zvenku i zevnitř osolíme a opepříme. Bylinky omyjeme a osušíme, nasekáme nadrobno (pár necháme stranou na ozdobu). 3 cibule oloupeme a 3 stroužky česneku také oloupeme, nahrubo je nasekáme a smícháme s bylinkami. Směsí naplníme husu. Kuchyňským provázkem svážeme nohy husy k sobě, položíme jí na prsa do velkého pekáče a podlijeme asi 120 - 130 ml vody. Dáme do trouby. Cca po 1,5 - 2 hodinách pečení husu otočíme a odebereme vypečené sádlo. Do pekáče přidáme omyté vnitřnosti a přilijeme 500 ml horké vody a ještě cca 2 hodiny pečeme.

Zbylou cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Umytá a osušená rajčátka rozpůlíme, bazalku nasekáme na jemné proužky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, česnek a cibuli a necháme zezlátnout. Potom přidáme rozpůlená rajčátka. Přiklopíme a dusíme cca 5 minut.

Noky uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a spolu s bazalkou vmícháme k rajčatové směsi. Zhruba 10 minut před koncem pečení potřeme husu slanou vodou, aby byla kůžička hezky křupavá. Husu vyndáme z pekáče a necháme jí v teple chvíli odpočívat. Vařečkou uvolníme všechny napečené kousky v pekáči a výpek přelijeme přes sítko do rendlíku. Sebereme z něj co nejvíce tuku, pokud je třeba, chvíli ještě povaříme.

Noky dosolíme a dopepříme, husu naporcujeme a podáváme na rajčatových nocích. Ozdobíme bylinkami, které jsme si dali stranou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,313x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa na italský způsob


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist