Lamington - Kostky v čokoládové polevě a kokosu
Suroviny
Těsto:
3 vejce
220 g cukru krupice
180 ml oleje
300 g hladké mouky
100 ml mléka
1 balení prášku do pečiva
Poleva:
250 g másla
100 g hořké čokolády
1 lžíce rumu
100 ml mléka
200 ml cukru krupice (sklenka)
Na obalení:
200-300 g strouhaného kokosu
Postup
Bílky vyšleháme se lžičkou cukru na tuhý sníh. V míse vymícháme žloutky se zbývajícím cukrem do pěny, přidáme olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto nalijeme do formy o velikosti asi 25×35 cm vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut, dokud se korpus nezačne oddělovat od stěn. Zda je hotový, také zjistíme, že se nelepí na šlejli. Na polevu rozpustíme máslo s čokoládou, přidáme cukr, mléko a rum. Přivedeme k varu a pak sundáme z plotny. Vychladlý korpus nakrájíme na kostky, které obalujeme ze všech stran v polevě a hned ve strouhaném kokosu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,586x
Komentáře receptu Lamington - Kostky v čokoládové polevě a kokosu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!