Pomalá kachna
Suroviny
kachna
sůl
kmín
med




Postup
Kachnu omyjeme, zbavíme zbytku peří, osušíme, dobře prosolíme zevnitř i zvenku a okmínujeme. Položíme ji do pekáče prsíčky nahoru, nepodléváme a pekáč přiklopíme poklicí nebo vrchním pekáčem. Dáme do studené trouby a zapneme na 140 °C. Pečeme 4 hodiny bez otvírání trouby. Po této době kachnu potřeme medem smíchaným s trochou výpeku a dopékáme už v odkrytém pekáči 30 minut dozlatova, kachna bude měkká, bude mít křupavou kůži a dostatek vypečeného tuku a šťávy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,745x

Komentáře receptu Pomalá kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!