Pomalá kachna
Suroviny
kachna
sůl
kmín
med

Postup
Kachnu omyjeme, zbavíme zbytku peří, osušíme, dobře prosolíme zevnitř i zvenku a okmínujeme. Položíme ji do pekáče prsíčky nahoru, nepodléváme a pekáč přiklopíme poklicí nebo vrchním pekáčem. Dáme do studené trouby a zapneme na 140 °C. Pečeme 4 hodiny bez otvírání trouby. Po této době kachnu potřeme medem smíchaným s trochou výpeku a dopékáme už v odkrytém pekáči 30 minut dozlatova, kachna bude měkká, bude mít křupavou kůži a dostatek vypečeného tuku a šťávy.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,098x
Hodnocení receptu:
8.90 (počet: 10)
8.90
10
10
8.90 (počet: 10)
8.90
10
10
Komentáře receptu Pomalá kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
reklama
Inzerujte zde!
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

