Třináctihodinová husa

Suroviny

1 husa (3,5 až 5 kg)
4 lžíce kmínu
sůl

ukázka receptu Třináctihodinová husa
Posunovut vlevo
ukázka receptu Třináctihodinová husa
Posunout vpravo

Postup

Den předem ve 22:00 nebo 23:00 hodin z husy vyndáme droby (můžeme je použít do polévky), oškubeme přebytečné brka, případné jemné peří opalíme zapalovačem. Okrájíme přebytečný tuk, odstraníme křídla před prvním záhybem a odřízneme kůži z krku (opět je můžete použít do polévky). Maso opláchneme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme i zevnitř a vydatně okmínujeme, vhodíme pár kmínů i dovnitř. Husu dáme na pekáč, pokud ho nemáme, použijeme hlubší plech a podlijeme vodou. Celou husu přiklopíme vrchním pekáčem nebo zakryjeme alobalem. Nastavíme teplotu na 80° C, vložíme husu do trouby. Pozor na moderní trouby, většinou mají bezpečnostní pojistku a trouba se po několika hodinách sama vypne. Po dvanácti hodinách odstraníme vrchní pekáč nebo alobal, husu velkou jehlicí propícháme, polijeme výpekem a zvýšíme teplotu na 180° C. Pečeme dozlatova ještě hodinu. Pak naběračkou odebereme vyškvařený tuk, husu naporcujeme a maso podáváme přelité výpekem. Kůrka je krásně křupavá a maso tak měkké a šťavnaté, že samo odpadává od kosti.
Sádlo se dá skladovat v chladničce (asi měsíc) i zamrazit, využít se dá na smažení i vaření, ale i na namazání na chleba

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,281x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.29 (počet: 17) 9.29 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třináctihodinová husa


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist