Fazolová polévka II
Suroviny
½ balíčku bílých fazolí
1 mrkev
menší petržel
kousek celeru
½ kostky masoxu,
3 stroužky česneku
1 cibule
citronová šťáva nebo ocet
sůl, pepř, mletá paprika
klobása nebo uzené
kukuřičný škrob nebo kukuřičná strouhanka na zahuštění
Postup
Fazole si den předem namočíme. Pak vodu slijeme a na fazole nalijeme čistou a dáme vařit do papiňáku s očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou. Opepříme a okořeníme paprikou. Vaříme 10 minut, pak papiňák odstavíme a necháme dojít, dokud neklesne tlak a víko nejde otevřít. Pak přidáme masox, sůl, nadrcený česnek a citrón nebo ocet. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme, přidáme k ní pokrájenou klobásu nebo uzené a osmahneme. Pak přidáme cibuli s klobásou k fazolím. Pokud je třeba polévku zahustit, rozmícháme trochu kukuřičného škrobu ve studené vodě a přilijeme do polévky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,898x
Komentáře receptu Fazolová polévka II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!