Dýňová polévka Hokkaidó

Suroviny

1 dýně Hokkaidó
1 cibule
1 l kuřecího nebo zeleninového vývar
olivový olej
sůl, pepř
½ lžičky kari koření
asi 2 cm strouhaného zázvoru
čerstvá petrželka, bazalka
zakysaná smetana

ukázka receptu Dýňová polévka Hokkaido
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dýňová polévka Hokkaido
Posunout vpravo

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, okrájíme slupku (někdo zpracovává dýni i se slupkou) a dáme ji na cca 20 minut při 150°C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Pak ji nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut, dokud dýně nezměkne, Pak polévku odstavíme a necháme vychladnout. Ochutíme pepřem, solí, kari kořením a zázvorem. Studenou polévku rozmixujeme a dáme zpět na mírný oheň ještě chvilku povařit.
Podáváme se lžičkou kyselé smetany a zdobíme nasekanými bylinkami - čerstvou pažitkou a bazalkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,356x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dýňová polévka Hokkaidó


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist