Dýňová polévka Hokkaidó
Suroviny
1 dýně Hokkaidó
1 cibule
1 l kuřecího nebo zeleninového vývar
olivový olej
sůl, pepř
½ lžičky kari koření
asi 2 cm strouhaného zázvoru
čerstvá petrželka, bazalka
zakysaná smetana




Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, okrájíme slupku (někdo zpracovává dýni i se slupkou) a dáme ji na cca 20 minut při 150°C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Pak ji nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut, dokud dýně nezměkne, Pak polévku odstavíme a necháme vychladnout. Ochutíme pepřem, solí, kari kořením a zázvorem. Studenou polévku rozmixujeme a dáme zpět na mírný oheň ještě chvilku povařit.
Podáváme se lžičkou kyselé smetany a zdobíme nasekanými bylinkami - čerstvou pažitkou a bazalkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,393x
Komentáře receptu Dýňová polévka Hokkaidó
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!