Dýňová polévka Hokkaidó

Suroviny

1 dýně Hokkaidó
1 cibule
1 l kuřecího nebo zeleninového vývar
olivový olej
sůl, pepř
½ lžičky kari koření
asi 2 cm strouhaného zázvoru
čerstvá petrželka, bazalka
zakysaná smetana

ukázka receptu Dýňová polévka Hokkaido
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dýňová polévka Hokkaido
Posunout vpravo

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Dýni rozkrojíme na čtvrtiny, okrájíme slupku (někdo zpracovává dýni i se slupkou) a dáme ji na cca 20 minut při 150°C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Pak ji nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a zalijeme vývarem. Vaříme asi 20 minut, dokud dýně nezměkne, Pak polévku odstavíme a necháme vychladnout. Ochutíme pepřem, solí, kari kořením a zázvorem. Studenou polévku rozmixujeme a dáme zpět na mírný oheň ještě chvilku povařit.
Podáváme se lžičkou kyselé smetany a zdobíme nasekanými bylinkami - čerstvou pažitkou a bazalkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 538x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dýňová polévka Hokkaidó


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist