Sněhové ořechové věnečky
Suroviny
4 (3) bílky
9 ml (6,75 ml) citronové šťávy
300 g (225 g) cukru krupice
220 g (165 g) vlašských ořechů
popř. 1 lžička (3/4 lžičky) potravinářského barviva
Postup
Z bílků vyšleháme v misce nebo v kuchyňském robotu na nejvyšší stupeň pevný sníh, přitom přidáme citronovou šťávu a zašleháme postupně cukr krupici. Pak už jen vařečkou vmícháme najemno nastrouhané ořechy a případně i barvivo. Sníh dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou. Plechy vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme věnečky asi 1 cm silné. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140°C asi 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně úplně vychladnout.
Poznámka:
Sníh ze 3 bílků vyjde na 4 plechy.
Věnečky lze před pečením ozdobit např. sekanými ořechy nebo po vychladnutí čokoládou či spojovat vždy dva krémem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,570x
Komentáře receptu Sněhové ořechové věnečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!