Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem
Suroviny
2 vejce
1/2 hrnku podmáslí
170 g (2/3 hrnku cukru krupice)
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
240 g (1,5 čtvrtlitrového hrnku) polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička citronové kůry
100 ml rumu
1 jablko
1 banán
špetka soli
2 lžíce kakaa (pro dvoubarevnou verzi) + 1 lžíce podmáslí






Postup
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, pokud nemáme silikonovou, kterou nevymazáváme. Troubu si předehřejeme na 180°C. Vejce a oba cukry vyšleháme do hladké pěny. Jablko a banán oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Do žloutkové pěny přidáme podmáslí, olej, citronovou kůru a nastrouhané ovoce. Vše zlehka promícháme. Pak přidáme rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Vyšleháme dohladka. Pokud chceme mít bábovku dvoubarevnou, odebereme asi třetinu těsta a vmícháme do ní kakao se lžíci podmáslí. Těsto vlijeme do formy, dvoubarevné buď ve vrstvách nebo naběračkou střídavě. Nahrneme ho ke krajům a formu vložíme do trouby. Pečeme asi 45 - 55 minut podle velikosti formy. Zda je bábovka upečená, poznáme testem špejlí: zapíchneme ji do bábovky a pokud se na ni těsto nenalepí, je bábovka hotová.
Bábovka je díky ovoci vláčná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,477x

Komentáře receptu Bábovka s podmáslím, jablkem a banánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!