Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami

Suroviny

Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové (půl na půl)
2–3 lžíce solamylu
200 ml mléka
2 středně velká vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
lžička muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
sůl, pepř
máslo na smažení

Omáčka:
50 g másla
4 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru
150-200 ml smetany
sůl, pepř

Příloha:
brambory vařené ve slupce
brusinky

ukázka receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Posunovut vlevo
ukázka receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Posunout vpravo

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky nebo nastrouháme, přidáme ji spolu s ostatními surovinami do mletého masa a vypracujeme hladké těsto. Z něj tvoříme kuličky o průměru cca 4 cm a osmažíme je na másle.
Na omáčku rozpustíme v kastrolu máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku. Zalijeme vývarem a smetanou a ještě asi čtvrt hodiny za občasného promíchání povaříme. Nakonec přidáme sůl a mletý pepř podle chuti.
Podáváme s čerstvě uvařenými bramborami ve slupce (oloupanými), s omáčkou a brusinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 954x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist