Aspik I

Suroviny

2 sáčky čiré želatiny (na 1 litr nálevu)
šunka nebo šunkový salám
pařížský nebo vlašský salát
vajíčka uvařená natvrdo
kyselé okurky
čerstvá barevná paprika
sterilovaný hrášek

Na nálev:
900 ml vody
100 ml octa
15 g soli
15 g cukru
1 cibule
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
2 bobkové list

ukázka receptu Aspik I
Posunovut vlevo
ukázka receptu Aspik I
Posunout vpravo

Postup

Svaříme si nálev z vody, octa, soli, cukru, koření, bobkového listu a cibule nakrájené na čtvrtky. Necháme ho vychladnout. Na plátky šunky dáme salát a smotáme do ruliček. Do formy na srnčí hřbet úhledně vyskládáme na kolečka nakrájené okurky, kolečka vajíček uvařených natvrdo, proložíme proužky nebo kostičkami papriky, a to na dno i do boků formy, prokládáme hráškem. Na to naskládáme ruličky šunky se salátem, Pak vyskládáme další vrstvu vajíček, okurek a papriky a na ni opět ruličky šunky se salátem. Z vychladlého nálevu vyndáme koření, cibuli a bobkový list. Vmícháme želatinu a roztok zahřejeme (podle návodu na sáčku želatiny). Pak jím opatrně (nejlépe přes lžíci) zalijeme obsah formy a dáme do druhého dne vychladnout do lednice.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 524x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Aspik I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist