Pečená hlíva ústřičná

Suroviny

500 g čerstvé hlívy ústřičné
stroužky ze 2 paliček česneku
1-2 cibule
olivový olej
máslo
bylinky (pokud možno čerstvé) - např. majoránka, tymián, rozmarýn, šalvěj, petrželka, libeček apod.)
sůl a mletý pepř

ukázka receptu Pečená hlíva ústřičná
Posunovut vlevo
ukázka receptu Pečená hlíva ústřičná
Posunout vpravo

Postup

Troubu předehřejeme na 200° C. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky (ne moc malé, aby pak nebyly na kaši. Silné konce nožiček raději odkrojíme a použijte jinak, i po upečení by mohly zůstat tuhé. Houby dáme do pekáčku, přidáme nevyloupané stroužky česneku, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, přilijeme olej a přidáme máslo. Přidáme větvičku rozmarýnu a tymiánu, ostatní bylinky pokrájíme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, použijeme sušené.
Osolíme, opepříme a vše promícháme. Pečeme asi 30 až 45 minut.
Podáváme např. s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,492x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená hlíva ústřičná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist