Nepečený Cheesecake
Suroviny
Korpus:
380 g máslových sušenek
125 g másla
Náplň:
500 g Mascarpone
500 g polotučného tvarohu
200 g bílé čokolády
případně cukr či citrónová šťáva podle chuti
Želé:
bobulové ovoce (může být mražené)
průhledná želatina (2-3 lžíce nebo podle návodu na obalu)
podle potřeby 2-3 lžíce cukru

Postup
Sušenky namelene, rozmixujeme nebo rozmačkáme na prášek a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu pak natlačíme do dortové formy a dáme do lednice vychladit. Mascarpone smícháme s tvarohem (můžeme si pomoci robotem nebo ručním šlehačem). Čokoládu necháme rozpustit (stačí opatrně v mikrovlnce), a když zchladne, ale ještě bude tekutá, smícháme ji s tvarohovou směsí. Směs můžeme dochutit cukrem, případně troškou citrónové či limetkové šťávy (ale není to třeba). Náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus a opět dáme do lednice chladit. Ovoce v rendlíku zahřejeme, aby pustilo šťávu, případně můžeme trochu dolít vodu, aby bylo šťávy cca 500 ml. Želatinu připravíme podle návodu, místo do vody ji však vmícháme na ještě horkou šťávu s ovocem (nesmí se však vařit). Necháme ji trochu zchladit a když začne želírovat, nalijeme ji do dormy na náplň. Dáme opět chladit do lednice, nejlépe přes noc. Před podáváním můžeme Cheesecake ozdobit např. šlehačkou.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,756x
Komentáře receptu Nepečený Cheesecake
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

