Švestková povidla z trouby

Suroviny

2,5 kg švestek
300 až 500 g cukru krupice
50 ml octa

ukázka receptu Švestková povidla z trouby
Posunovut vlevo
ukázka receptu Švestková povidla z trouby
Posunout vpravo

Postup

Omyté vypeckované švestky pomeleme na mlýnku nebo rozmixujeme, smícháme s cukrem podle chuti (podle zralosti švestek, do hodně zralých švestek cukr přidáme, do méně zralých ho dáme méně) a octem. Necháme do druhého dne odpočinout. Švestky krásně pustí barvu a cukr se rozpustí.
Druhý den švestkovou hmotu nalijeme na velký plech a dáme do trouby vyhřáté na 200° C. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu na 100° C a pečeme asi 5-6 hodin, čas záleží na tom, jakou máme troubu a jak velký plech použijeme. Hotová povidla poznáme tak, když v nich projedeme vařečkou, zůstane po ní prázdná stopa, jak jsou hustá. Takto připravená povidla není třeba sterilovat, stačí rozdělit do vyčištěných skleniček.
Poznámka: V původním receptu je uvedeno, že toto množství je na 4 měnší skleničky. Já jsem použila 2 kg umletých švestek, 500 g cukru a 40 ml octa a vyšlo mi to na 4,5 skleniček od marmelád.
Autorka receptu také uvádí, že povidla dělá z 5 kg švestek ve vyšší vrstvě a peče je přes noc při 50 °C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 788x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestková povidla z trouby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist