Vepřové srdce na smetaně

Suroviny

2-3 vepřová srdce
1 bobkový list
sůl,
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 cibule
1 menší mrkev
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky)
250 ml smetany
cukr a ocet na dochucení

ukázka receptu Vepřové srdce na smetaně
Posunovut vlevo
ukázka receptu Vepřové srdce na smetaně
Posunout vpravo

Postup

Srdce očistíme od tuku, cév sražené krve. Omyjeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a nové koření, bobkový list a očištěnou mrkev překrojenou na čtvrtiny a jednu oloupanou cibuli nakráíjenou na větší kostky. Vaříme asi 90 minut doměkka, v tlakovém hrnci postačí 50 minut. Vyndáme maso a vývar zcedíme. Maso nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu dáme rozehřát máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli. Zasprášíme ji pak moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Asi 15 minut necháme provařit. Do omáčky přidáme pokrájené srdce a dochutíme ji solí, cukrem a octem. Nakonec vmícháme smetanu.
Podáváme s houskovými nebo hrníčkovými knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,383x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.75 (počet: 4) 5.75 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové srdce na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist