Vepřové srdce na smetaně
Suroviny
2-3 vepřová srdce
1 bobkový list
sůl,
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 cibule
1 menší mrkev
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky)
250 ml smetany
cukr a ocet na dochucení




Postup
Srdce očistíme od tuku, cév sražené krve. Omyjeme a dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kuličky pepře a nové koření, bobkový list a očištěnou mrkev překrojenou na čtvrtiny a jednu oloupanou cibuli nakráíjenou na větší kostky. Vaříme asi 90 minut doměkka, v tlakovém hrnci postačí 50 minut. Vyndáme maso a vývar zcedíme. Maso nakrájíme na nudličky. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu dáme rozehřát máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli. Zasprášíme ji pak moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Asi 15 minut necháme provařit. Do omáčky přidáme pokrájené srdce a dochutíme ji solí, cukrem a octem. Nakonec vmícháme smetanu.
Podáváme s houskovými nebo hrníčkovými knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,826x

Komentáře receptu Vepřové srdce na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!