Sladká roláda s listovým těstem
Suroviny
1 balení rozváleného listového těsta
Na krém:
1 vejce
60 g cukru
12 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
pár kapek vanilkové tresti (není nutné)
200 ml mléka
30 g másla
200 g smetany na šlehání
Na dokončení:
mandlové lupínky
Postup
Listové těsto po kratší straně nakrájíme na 15 proužků. Troubu rozpálíme na 200° C a proužky těsta dáme na pečícím papíru péct na 10 minut (můžeme použít pečící papír, v kterém bylo těsto zabalené. Upečené proužky necháme stranou vychladnout.
V hrnci vyšleháme vejce s cukrem, moukou a vanilkovým cukrem. Přidáme mléko a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme vanilkovou tresť a vmícháme máslo. Přelijeme směs do misky a položíme na ni potravinářskou fólii po celé ploše, aby se nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout. Pak vyšleháme šlehačku dotuha a postupně do ní zašleháme vychladlou směs.
Na dostatečně dlouhý pečící papír natřeme část krému o délce proužků listového těsta. Vyskládáme na něj 6 proužků těsta. Na proužky opět naneseme krém a položíme na něj 5 proužků. Na ně opět navrstvíme krém a nakonec dáme 4 proužky. Pokryjeme krémem i z boku a vše zarolujeme do pečícího papíru a z boku zatočíme, aby krém nevytekl. Roládu dáme do chladničky minimálně na 6 hodin ztuhnout.
Mandlové lupínky na sucho opražíme na pánvi a po vychladnutí jimi ozdobíme roládu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,698x
Komentáře receptu Sladká roláda s listovým těstem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!