Levandulový sirup
Suroviny
1 l vody
1 kg cukru krystal nebo cukr krupice
1 ks citron v biokvalitě, dobře omytý
3 lžičky kyseliny citronové
1 hrst levandule - celá nať i s květy

Postup
Levanduli opláchneme a nastříháme na kousky. Vložíme do hrnce nebo mísy a zalijeme 1 l horké vody. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, zbavený pecek a 3 lžičky kyseliny citronové, trošku navršené. Zamícháme, přikryjeme fólií a necháme stát 24 hodin. Druhý den tekutinu slijeme přes hustý cedník a čisté plátýnko do větší nádoby a přisypeme cukr. Za občasného míchání necháme cukr rozpustit. Můžeme i mírně zahřát, cukr se rozpustí rychleji. Po úplném rozpuštění cukru slijeme sirup do lahví. Uchováme v lednici.
Pije se podle chuti rozředěný studenou vodou, případně s ledem. Nápoj můžeme ozdobit několika kvítky levandule.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,362x
Komentáře receptu Levandulový sirup
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

