Čevapčiči II
Suroviny
500 g mletého masa vepřové a hovězí půl na půl
1 větší cibule
1 polévková lžíce mleté sladké papriky
sůl, pepř
mletý pepř
případně stroužek česneku
olej nebo sádlo na smažení
Na oblohu:
plátky rajčete a cibule
tatarka nebo kečup
hořčice
Postup
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí, pepřem a případně s prolistovaným česnekem a uděláme válečky cca 2-3 cm tlusté. Válečky dáme na rozehřátý olej nebo sádlo (ne rozpálený příliš - musí být ze všech stran stejnoměrně opečené), orestujeme ze všech stran, zakápneme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, a ne stříkat. Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarkou, krájenou cibulí, rajčátky. Čevabčiči podáváme s vařenými brambory nebo hranolky a podléváme šťávičkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,266x
Komentáře receptu Čevapčiči II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!