Dýňový salát
Suroviny
dýně Hokkaidó
cibule
kyselá okurka
jablko
vejce
zakysaná smetana
lák od okurek
sůl, pepř

Postup
Dýni důkladně omyjeme a vyčistíme kartáčkem nebo okrájíme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme, a dáme ji na cca 25 minut při 150° C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Dýně nesmí být příliš měkká, raději ji během pečení píchnutím vidličky občas kontrolujeme. Pak ji nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko a okurku také nakrájíme na kousky. Natvrdo uvařené vejce pokrájíme na kousky. Vše smícháme, spojíme zakysanou smetanou a ochutíme lákem z okurek. Podle chuti osolíme a opepříme.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,602x
0.00 (počet: 1)
0.00
1
10
Komentáře receptu Dýňový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

