Dýňový salát
Suroviny
dýně Hokkaidó
cibule
kyselá okurka
jablko
vejce
zakysaná smetana
lák od okurek
sůl, pepř
Postup
Dýni důkladně omyjeme a vyčistíme kartáčkem nebo okrájíme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme, a dáme ji na cca 25 minut při 150° C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Dýně nesmí být příliš měkká, raději ji během pečení píchnutím vidličky občas kontrolujeme. Pak ji nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko a okurku také nakrájíme na kousky. Natvrdo uvařené vejce pokrájíme na kousky. Vše smícháme, spojíme zakysanou smetanou a ochutíme lákem z okurek. Podle chuti osolíme a opepříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,231x
Komentáře receptu Dýňový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!