Dýňový salát
Suroviny
dýně Hokkaidó
cibule
kyselá okurka
jablko
vejce
zakysaná smetana
lák od okurek
sůl, pepř
![Dýňový salát (z mobilní aplikace pro Android) ukázka receptu Dýňový salát (z mobilní aplikace pro Android)](/Content/Images/Recipes/1106_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Dýňový salát (z mobilní aplikace pro Android) ukázka receptu Dýňový salát (z mobilní aplikace pro Android)](/Content/Images/Recipes/1106_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Dýni důkladně omyjeme a vyčistíme kartáčkem nebo okrájíme slupku, rozkrojíme na čtvrtiny, vydlabeme, a dáme ji na cca 25 minut při 150° C předpéct v troubě lehce přetřenou olivovým olejem. Dýně nesmí být příliš měkká, raději ji během pečení píchnutím vidličky občas kontrolujeme. Pak ji nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko a okurku také nakrájíme na kousky. Natvrdo uvařené vejce pokrájíme na kousky. Vše smícháme, spojíme zakysanou smetanou a ochutíme lákem z okurek. Podle chuti osolíme a opepříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 949x
Komentáře receptu Dýňový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!