Ořechová roláda pro diabetiky
Suroviny
Těsto:
4 bílky
4 žloutky
4 lžíce oleje
60 g strouhaných ořechů
Krém:
125 ml vody
20 g pudinkového prášku (nejlépe vanilkového)
3 lžičky dia sladidla (např. Práškové stolní sladidlo)
125 g Flory




Postup
Nejprve si uvaříme puding z vody, pudinkového prášku a sladidla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak do pudinku zašleháme Floru.
Mezitím z bílků vyšleháme pevný sníh a v jiné míse vyšleháme do pěny žloutky s olejem. Sníh se žloutky pak opatrně smícháme a nakonec lehce vmícháme ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a dáme péct na 220° C na cca 8 minut. Po upečení sundáme na pečícím papíru a necháme trošku vychladnout. Pak na těsto rozetřeme pudinkový krém až do krajů a z kratší strany opatrně pevně rolujeme, pečící papír přitom postupně odstraňujeme. Roládu pak zabalíme do fólie a dáme do lednice na pár hodin vychladnout.
Poznámka: Pudinkový krém můžeme ochutit kakaem nebo použít jiné diabetické náplně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 1,062x

Komentáře receptu Ořechová roláda pro diabetiky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!