Ořechová roláda pro diabetiky

Suroviny

Těsto:
4 bílky
4 žloutky
4 lžíce oleje
60 g strouhaných ořechů

Krém:
125 ml vody
20 g pudinkového prášku (nejlépe vanilkového)
3 lžičky dia sladidla (např. Práškové stolní sladidlo)
125 g Flory

ukázka receptu Ořechová roláda pro diabetiky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Ořechová roláda pro diabetiky
Posunout vpravo

Postup

Nejprve si uvaříme puding z vody, pudinkového prášku a sladidla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí a necháme vychladnout. Pak do pudinku zašleháme Floru.
Mezitím z bílků vyšleháme pevný sníh a v jiné míse vyšleháme do pěny žloutky s olejem. Sníh se žloutky pak opatrně smícháme a nakonec lehce vmícháme ořechy. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a dáme péct na 220° C na cca 8 minut. Po upečení sundáme na pečícím papíru a necháme trošku vychladnout. Pak na těsto rozetřeme pudinkový krém až do krajů a z kratší strany opatrně pevně rolujeme, pečící papír přitom postupně odstraňujeme. Roládu pak zabalíme do fólie a dáme do lednice na pár hodin vychladnout.

Poznámka: Pudinkový krém můžeme ochutit kakaem nebo použít jiné diabetické náplně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 925x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ořechová roláda pro diabetiky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist