Citronová babeta s rybízem

Suroviny

Těsto
100 g másla
4 žloutky
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 g smetany ke šlehání
4 bílky
špetka soli
1 citrón
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Poleva
120 g cukru moučka
2 hrsti rybízu
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 175 °C. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
Do našlehaných žloutků s cukrem postupně zašleháváme rozpuštěné máslo, smetanu, citronovou šťávu, nakonec přidáme i mouku smíchanou s kypřicím práškem. Jakmile vznikne jednolité těsto, lžící nebo stěrkou vmícháme zlehka po částech ušlehaný sníh z bílků.
Těsto vlijeme do připravené máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané chlebíčkové formy, pokud se rozhodneme přidat rybíz, lijeme těsto do formy po částech a prosypáváme rybízem. Shora těsto zarovnáme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175° C cca 40 - 60 minut. Propečenost těsta otestujeme špejlí, pokud se již nelepí drobky na špejli, vytáhneme babetu z trouby. Po cca 5 minutách ji vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu. Na polevu si do misky prosejeme moučkový cukr a rozmícháme s citronovou šťávou a horkou vodou. Případně naředíme šťávou či vodou, přihustíme cukrem. Polevou polijeme vychladlou babetu, můžeme dozdobit rybízem a necháme zaschnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 190x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citronová babeta s rybízem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist