Švestková povidla z trouby II

Suroviny

2 kg švestek
500 g cukru krupice
2 lžíce octa
1/2 lžička mleté skořice
4 lžíce rumu + rum do skleniček
3 roztlučené hřebíčky

recept nemá fotografii

Postup

Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubokého pekáče. Pokud plech před pečením vyložíme pečicím papírem, který nejprve pomačkáme pod tekoucí studenou vodou, ušetříme si tím práci s mytím. Pokapeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200°-250° C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut. Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně polovinu cukru, nemícháme a znovu dáme péct na 15 minut. Poté přisypeme zbylý cukr a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péct. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Přelijeme do většího hrnce, zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Pokud by se nám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut. Horká povidla jen naplníme do čistých sklenic a nahoru dáme ještě malou lžičku rumu kvůli konzervaci, i přesto, že už tam rum je. Okraje skleniček i víčka důkladně otřeme lihem, sklenice uzavřeme víčky a otočíme je dnem vzhůru. Po otočení přikryjeme dekou nebo ručníkem, aby byla povidla déle v teple.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 200x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestková povidla z trouby II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist