Švestková povidla z trouby II
Suroviny
2 kg švestek
500 g cukru krupice
2 lžíce octa
1/2 lžička mleté skořice
4 lžíce rumu + rum do skleniček
3 roztlučené hřebíčky
Postup
Švestky opláchneme, vypeckujeme a dáme do hlubokého pekáče. Pokud plech před pečením vyložíme pečicím papírem, který nejprve pomačkáme pod tekoucí studenou vodou, ušetříme si tím práci s mytím. Pokapeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200°-250° C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut. Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně polovinu cukru, nemícháme a znovu dáme péct na 15 minut. Poté přisypeme zbylý cukr a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péct. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Přelijeme do většího hrnce, zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence. Pokud by se nám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut. Horká povidla jen naplníme do čistých sklenic a nahoru dáme ještě malou lžičku rumu kvůli konzervaci, i přesto, že už tam rum je. Okraje skleniček i víčka důkladně otřeme lihem, sklenice uzavřeme víčky a otočíme je dnem vzhůru. Po otočení přikryjeme dekou nebo ručníkem, aby byla povidla déle v teple.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 200x
Komentáře receptu Švestková povidla z trouby II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

