Nadívaná husí prsíčka

Suroviny

(pro 4 osoby)
1 husí prsíčka - 500 g
sůl, pepř
1 lžička ostré hořčice
1 houska
1/8 l smetany
200 g telecích jater
1 cibule
1 lžíce másla
4 lžíce nasekané petrželky

na omáčku:
1/8 l bílého vína
1/8 l zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Vykostěná prsíčka potřeme solí, pepřem a hořčicí. Hosuku nakrájíme na kostičky, namočíme dosmetany. Játra s oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a asi 3 minuty opékáme na horkém másle. Vymačkanou housku, petrželku, trochu soli a pepř dobře propracujeme. Husí prsíčka naplníme touto nádivkou a převážeme nití. Plněná prsíčka pečeme ve vhodné zapékací míse při 175.C (plynová trouba stupeň 2-3) asi 60 minut. Během pečení častěji propichujeme kůži, aby byla křupavá a občas poléváme bílým vínem. Z vypečené šťávy sbíráme tuk. Z upečeného masa odstraníme nit. Vypečenou šťávu povaříme s kyselou smetanou, dokud omáčka varem lehce nezhoustne. Dochutíme solí a pepřem.
Příloha: dušené červené zelí s jablky, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky a silné červené víno.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,892x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.25 (počet: 4) 8.25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaná husí prsíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist