Celerový salát
Suroviny
500 g celeru
0,5 dl bílého vinného octa
provensálské koření
3 dl vody
300 g brambor uvařených ve slupce
2 lžíce plněných zelených oliv
ZÁLIVKA:
4 lžíce olivového oleje
mletý bílý pepř
1 lžička cukru
1 lžička soli
3 červené cibule
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Celer očistíme, nakrájíme na sloupky a 15 minut vaříme ve 3 dl vody s octem, solí a provensálským kořením. Potom scedíme a necháme okapat. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, zalijeme vařícím nálevem a necháme vychladnout. Do mísy dáme celer, brambory nakrájené na kostky, cibuli i s nálevem, olivy nakrájené na kolečka a promícháme. Na chladném místě necháme 60 minut.
Zálivka: ocet, olej, pepř, cukr a sůl necháme přejít varem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a promícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6 467x
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Celerový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!