Plněný zelný list na kyselém zelí

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 velkých zelných listů
60 g prorostlé slaniny
1 cibule
1 červená paprika
75 g dlouhozrnné rýže
1/2 l vývaru
200 g mletého masa
1 vejce
1/4 lžičky majoránky
1 lžíce sladké mleté papriky
400 g kyselého zelí
1 vejce
1 lžíce sádla
2 lžíce kečupu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Velkou hlávku zelí 5 minut vaříme, pak odloupneme 8 listů a naplocho seřízneme žebra. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Zalijeme vývarem a rýži v něm 15 minut dusíme. Papriku opláchneme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky. Smícháme s mletým masem, vejcem a rýží, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a paprikou. Směsí naplníme vychladlé zelné listy, svineme je a na obou stranách ohneme. Sádlo rozpustíme na mírném ohni. Vložíme kyselé zelí, na něj položíme zelné závitky. Zbývající vývar a kečup rozkvedláme a přilijeme. Dusíme přikryté 40 - 60 minut.
Příloha: brambory, bramborové knedlíky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,812x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.57 (počet: 7) 6.57 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněný zelný list na kyselém zelí

anonym: Monday, January 7, 2008
Ke konci bych přidal trochu smetany

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist