Housky nebo veky
Suroviny
(12 housek nebo 2 veky)
42 g kvasnic
1 lžíce pískového cukru
500 g hladké mouky (polovinu lze nahradit celozrnnou)
1 lžička soli
4 lžíce oleje
250 ml vody
Postup
Kvasnice mícháme v hrníčku s cukrem, dokud se nerozpustí. Mouku dáme do zadělávací mísy, přidáme olej, vodu, rozpuštěné kvasnice a sůl. Pomocí hnětače nebo ručního mixéru hněteme těsto nejprve pomalu a pak na stupni 2, dokud není těsto hladké a nepřichytá se kraje. Pak mísu s těstem přikryjeme a na noc postavíme do ledničky. Druhý den ráno těsto prohněteme a vytvarujeme buď housky a klademe je na vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) nebo těsto dáme do vymaštěných forem. Povrch housek potřeme olejem a sypeme podle chuti sezamem, kmínem nebo mákem. Necháme 20 minut dokynout a pak vkládáme do nepředehřáté trouby a pečeme 10 nebo 25 minut při 225.C (plynová trouba stupeň 4-5) od doby, kdy teplota dosáhla požadovaného stupně. Aby se pečivo lesklo, potřeme ho slanou vodou.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,498x
7.40 (počet: 5)
7.40
5
10
Komentáře receptu Housky nebo veky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

