Vepřová pečeně na mléku
Suroviny
1 kg vepřového žebírka (kotlety)
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce koňaku
2 cibule
2 mrkve
100 g celeru
1 petržel
olej
3 ks hřebíčků
kousek celé skořice
celý černý pepř
5 dl mléka
4 lžíce Maizeny
citronová šťáva

Postup
Opláchnuté maso osušíme, osolíme, opepříme, potřeme koňakem a převážeme kuchyňskou nití. Cibuli nadrobno nakrájíme, očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky. V pekáči na rozehřátém oleji prudce osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, zeleninu, hřebíček, skořici, pepř. Osmažíme, zalijeme mlékem, přikryjeme a v troubě vyhřáté na 180.C pečeme 90 minut. Během pečení maso obracíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme Maizenou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dolijeme vařící vodou a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,028x

Komentáře receptu Vepřová pečeně na mléku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!