Švestkový koláč s glazurou

Suroviny

50 g másla
150 g máslových sušenek
400 g pomazánkového másla bez příchuti
140 g krystalového cukru
2 lžíce cukru na posypání švestek
1 lžička dřeně z vanilkového lusku
3 vejce
150 ml smetany
450 g vypeckovaných švestek
forma o průměru 20 cm

recept nemá fotografii

Postup

Máslo rozpustíme, vsypeme do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promícháme. Hmotu přesuneme do formy a pečlivě upěchujeme obrácenou lžící. Pomazánkové máslo smícháme s cukrem dohladka, přimícháme vanilku, postupně všechna vejce a smetanu. Směs nalijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě při 160.C asi 50 minut tak, aby se okraje těsta zpevnily a střed se ještě trochu chvěl (asi jako želé - ztuhne až při chladnutí). Rozpůlené švestky naskládáme řeznou plochou dolů do zapékací mísy, posypeme 2 lžícemi cukru a dáme do trouby, aby se posledních 10 minut pekly společně s koláčem. Švestky by měly zkřehnout, ale zůstat pevné. Koláč i švestky necháme vychladnout. Pak korpus opatrně vyjmeme z formy a přemístíme na servírovací talíř. Poklademe pečenými švestkami a pokapeme šťávou z nich.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,640x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.50 (počet: 2) 9.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Švestkový koláč s glazurou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist