Jablkové lívance
Suroviny
250 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 lžíce cukru
15 g droždí
1 lžíce másla
3 jablka
špetka soli
tuk na smažení
máslo na potření a skořicový cukr na obalení
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Pak do něj vmícháme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, sůl a mouku. Těsto dobře rozmícháme a dáme na teplé místo asi na 30 minut kynout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a vmícháme do těsta, zkterého smažíme lívanečky po obou stranách.
Lívanečky podáváme potřené máslem a posypané skořicovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 730x
![Počet hodnotících uživatelů: 2 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Jablkové lívance
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!