Jablkové lívance

Suroviny

250 g hladké mouky
200 ml mléka
1 vejce
1 lžíce cukru
15 g droždí
1 lžíce másla
3 jablka
špetka soli
tuk na smažení
máslo na potření a skořicový cukr na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Pak do něj vmícháme vejce, rozpuštěné máslo, zbytek cukru, sůl a mouku. Těsto dobře rozmícháme a dáme na teplé místo asi na 30 minut kynout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme a vmícháme do těsta, zkterého smažíme lívanečky po obou stranách.
Lívanečky podáváme potřené máslem a posypané skořicovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5,440x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablkové lívance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist