Burguňon
Suroviny
750 g hovězího masa
1 l červeného vína
2 kostky masoxu
cibule
mrkev
sůl
pepř

Postup
Maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na proužky, mrkev nastouháme. Střídavě skládáme do hrnce maso, cibuli, mrkev atd..Poslední vrstvu masa opepříme a zalijeme to červeným vínem (nejlepší je nechat přes noc uležet, ale nemusí se). Před dovařením přidáme dle chuti 2 kostky masoxu. Vaříme to v papiňáku asi hodinu, v normálním hrnci to trvá déle. Jako příloha je nejlepší chléb, ale lze podávat i s knedlíkem, bramborem nebo rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3,369x

Komentáře receptu Burguňon
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!