Plněné lasagne
Suroviny
12 plátků lasagní
500 g mletého vepřového masa
4 lžíce oleje
2 stroužky česneku
půl lžičky muškátového oříšku
70 ml rajčatového protlaku
150 ml červeného vína
půl svazku čerstvé bazalky
300 g rajčat
100 ml kečupu
150 g strouhaného sýra
pórek
špetka cukru
sůl
bílý pepř

Postup
V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso. Podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájený česnek, najemno ustrouhaný muškátový oříšek a dusíme. Asi po 10 min přilijeme červené víno a vaříme dalších 10 min. Vmícháme rajčatový protlak a vaříme, dokud se tekutina nevyvaří a směs řádně nepropojí. Dochutíme nasekanou bazalkou.
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a aspoň 30 min dusíme. Dle chuti přidáme kečup, sůl a cukr. Syrové lasagne uvaříme podle návodu na obalu a jednotlivé plátky rozložíme jeden vedle druhého na pracovní plochu. Střed každého plátku poklademe masovou směsí, zavineme a konce lazaní svážeme proužkem pórku. Podáváme přelité tomatovou omáčkou, posypané sýrem a ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat.
Plněné lazaně můžeme vložit do pekáčku, zalít omáčkou a posypat sýrem a zapéct. Při teplotě 140 °C zapékáme asi 10 min.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 4,354x

Komentáře receptu Plněné lasagne
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!