Kuře Kung-pao

Suroviny

2 kuřecí řízky
50 g slaných arašídů
3-5 sušených nebo čerstvých feferonek
sójová omáčka
asi 15 zrnek sečuánského pepře
1 pórek
několik plátků čerstvého nebo trocha mletého zázvoru
3-4 stroužky česneku
2 lžíce dezertního vína
2 lžičky škrobové moučky
olej

Směs na zahuštění:
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička estragonového octa
1/2 lžičky cukru
špetka glutamanu
100 ml vývaru nebo vody
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1,5 cm, vložíme do misky, mírně osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou a trochou oleje a necháme odležet. Sušené papričky nastříháme na malé kousky (čerstvé nasekáme), pórek nasekáme nadrobno, zázvor nakrájíme na tenké nudličky, česnek na tenké plátky. V malé misce promícháme všechny přísady na zahušťovací směs a odložíme. Na pánvi s rozehřátým olejem osmahneme dotmava (téměř dočerna) feferonky, pak je vyjmeme a už nepoužijeme. Do ochuceného oleje vložíme kostky masa a za stálého míchání je opékáme a oddělujeme od sebe. Pak přilijeme víno, přidáme pórek, zázvor a česnek. Jakmile pokrm začne vonět, přidáme zahušťovací směs, krátce podusíme a stáhneme z ohně. Před podáváním vmícháme arašídy.

Poznámka:
Kung-pao lze připravit i bez paprik, ale jeho charakteristickou chutí je právě pálivost. Kuřecí maso můžeme nahradit libovým vepřovým.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8 648x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,36 (počet: 11) 6,36 11 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře Kung-pao


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist