Třená borůvková bublanina

Suroviny

500 g borůvek
350 g polohrubé mouky
250 g hery
200 g cukru
4 vejce
150 g škrobové moučky
1 prášek do pečiva
4 lžíce mléka
2 lžičky strouhané citrónové kůry
tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Změklou heru utřeme v míse do pěny a po lžících vmícháme cukr, dokud nevznikne hustý krém. Postupně do něj přidáme vejce a citronovou kůru. Do jiné mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem a škrobovou moučkou a tuhle směs střídavě s mlékem po částech zašleháme do krému. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy s vyššími okraji. Povrch posypeme očištěnými borůvkami. Bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

Hotovou upečenou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním jí posypeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 5 755x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 1) 7,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třená borůvková bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist