Treska s citronovou omáčkou

Suroviny

600 g filé z tresky
750 g brambor
150 g zakysané smetany
100 ml vývaru
4 rajčata
1 salátová okurka
1 cibule
4 lžíce octa
3 lžíce citronové šťávy
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce majonézy
sůl
bílý pepř
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme v osolené vodě. Potom je prolijeme studenou vodou, oloupeme a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na plátky. Rajčata a okurky opláchneme a nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky. Vývar svaříme s octem a cibulí, osolíme a celkem dost opepříme. Nalijeme na brambory a necháme asi 10 minut odpočívat. Přidáme okurku a rajčata a celé promícháme.

Porce ryby omyjeme, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Osušíme a obalíme ji v mouce a rozšlehaném vejci.

Na rozpáleném oleji smažíme na každé straně asi 3 minuty. Majonézu zředíme se smetanou a ochutíme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme trošku cukru.

Rybu dáváme na talíř, ozdobíme plátky citronu a rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 669x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Treska s citronovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist