Plněné krůtí maso s petrželí

Suroviny

600 g medailonků z krůtích prsou
200 g prejtu z klobásy
500 g petržele
2 lžíce majoránky
80 g slaniny
4 sardelové filety
1 lžíce hladké mouky
150 ml bílého vína
200 g smetany
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a po stranách nařízneme kapsu. Maso rozevřeme, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a obložíme slaninou. Sardelové filety posekáme najemno, smícháme s prejtem a potřeme tím maso. Prsa smotáme a zavážeme kuchyňskou nití. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Petržel oloupeme a dáme spolu s masem do vymazaného pekáčku. Pokapeme olejem a pečeme asi 45 minut, během pečení jednou obrátíme. Dle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeni vyjmeme a dáme do tepla.

Máslo rozpustíme ve výpeku z masa, posypeme moukou a krátce zahřejeme. Zředíme vínem a krátce povaříme. Smetanu a zakysanou smetanu dáme do omáčky a promícháme, osolíme, opepříme. Podáváme s pečení a vařenou rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 350x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněné krůtí maso s petrželí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist