Vepřové koleno s kyselým zelím

Suroviny

1 kg vepřového kolena
150 g nakrájené cibule
2 bobkové listy
4 zrnky celého pepře
750 g kysaného zelí
4 bobule jalovce
1 kg moučných brambor
250 ml mléka
1 lžíce másla
sůl
strouhaný muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Koleno dáme do hrnce a zalijeme nezbytným množstvím vody. Přidáme 100 g nakrájené cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Vaříme 90 minut. Přibližně půl hodiny před dovařením odebereme cca 1/8 vývaru z kolena a dáme do něj povařit zelí s 50 g cibule a jalovcem. Zelí dusíme do měkka při nízké teplotě, občas zamícháme a případně dochutíme dle chuti.

Brambory dáme asi na 20 minut vařit, slijeme a necháme vychladnout. Potom je prolisujeme, smícháme s horkým mlékem a přimícháme máslo. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a posypeme dle chuti kroužky cibule, které jsme opekli do zlatova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 784x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 2) 9,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové koleno s kyselým zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist