Hovězí krk na víně

Suroviny

500 – 700 g hovězího krku
3 stroužky česneku
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1 lžíce másla (může být sádlo)
1 velká cibule nadrobno
300 – 400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška ze 30 g másla a 30 g hladké mouky
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí krk svážeme potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvaříme v hrnci, přidáme máslo, po chvíli cibuli a necháme zesklovatět. Zvýšíme plamen, do hrnce dáme maso a ze všech stran ho opečeme. Až maso zhnědne, tak zalijeme vývarem a vínem, přidáme rozmarýn a dáme péct do trouby rozehřáté na 180 °C. Přibližně po hodině by mělo být maso měkké. Vyndáme ho z vypečené šťávy a tu zahustíme jíškou.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 395x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 3,67 (počet: 3) 3,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí krk na víně

Lada: neděle 22. dubna 2012
vyzkoušela jsem a je to dobré -jen mi tam vadí chut té jíšky.Pro příště to asi jen zasypu moukou a povařím-jíška se mi zdála v omáčce příliš dominantní.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist