Zelňáky s uzeninou

Suroviny

300 g kysaného zelí
150 g hladké mouky
2 vejce
200 g šunky
100 ml mléka
petrželová nať
svazek jarní cibulky
špetka mletého kmínu
15 g soli
olej
šunka

recept nemá fotografii

Postup

Zelí zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Cibulky očistíme na nakrájíme nadrobno. Mouku prosijeme do mísy, přidáme vejce a po částech vmícháme mléko. Uděláme hladké těstíčko, do kterého vmícháme zelí, petržel a cibulku. Osolíme, okmínujeme a důkladně smícháme. Napánci nebo na lívanečníku rozehřejeme olej a naběračkou do něj lijeme těsto. Placky osmažíme z obou stran. Po usmažení je klademe na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme vždy dva zelňáky proložené plátkem šunky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 156x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,80 (počet: 5) 7,80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňáky s uzeninou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist