Dýňové rizoto

Suroviny

1 kg dýně Hokkaido nakrájené na kousky
3 lžíce olivového oleje
2 varné sáčky kulatozrnné rýže
1,5 l zeleninového bujonu
50 g másla
1 cibule nasekaná najemno
1 malá sklenička bílého vína
50 g parmazánu
malý svazek šalvěje

recept nemá fotografii

Postup

Troubu předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut. Mezitím dáme dva sáčky rýže do hrnce, zalijeme horkým vývarem a vaříme 15 - 20 minut. V jiném hrnci rozpustíme polovinu másla, přisypeme cibuli a zapékáme za občasného promíchání 8 - 10 minut. Přidáme okapanou rýži, vlijeme víno a necháme ho za občasného promíchání odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečeme na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmícháme do rýže. Necháme pár minut odstát. Nakonec do rizota přidáme pečené kousky dýně, ozdobíme šalvějí a posypeme parmazánem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 115x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 1) 5,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dýňové rizoto


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist