Focaccia al formaggio

Suroviny

150 g hladké mouky (+ na dosypání)
1/2 lžičky instantního droždí
100 ml olivového oleje (+ necelá lžíce navíc)
3 vejce
2 žloutky
120 g sýru pecorino (italský sýr z ovčího mléka)
80 g parmazánu
špetka soli
sádlo na vymazání formy
parmská šunka k podávání

recept nemá fotografii

Postup

Základ těsta na focacciu al formaggio je stejný jako na pizzu. Droždí rozmícháme ve 100 ml vlažné vody a potom ho smícháme s hladkou moukou, necelou lžící olivového oleje, špetkou soli a uhněteme do hladkého pružného těsta. To zakryjeme potravinářskou folií a necháme dvě hodiny kynout v teple.

V míse rozšleháme vejce a žloutky, přidáme na kostičky nakrájený sýr pecorino, strouhaný parmazán, 100 ml olivového oleje a vše dobře promícháme. Směs postupně spojujeme s vykynutým těstem, část si jí necháme na pomazání. Přisypáváme přitom mouku, aby vzniklo vláčné těsto. Zaprášíme je moukou, dáme do širšího a vyššího hrnce vymazaného sádlem a necháme další dvě hodiny kynout v teple. Potom vršek těsta potřeme odloženou směsí a hodinu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Jíme teplé, nejlépe s plátky šunky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 161x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Focaccia al formaggio


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist