Boloňská omáčka

Suroviny

1 cibule
1 mrkev
1 naťový celer
400 g rajčat
40 g parmazánu
50 g pancetty (příp. uzené slaniny)
2 lžíce másla
250 g směsi mletého masa
1 lžíce rajského protlaku
100 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
1 bobkový list
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata nařízneme na vrcholku, spaříme horkou vodou a oloupeme. Z dužiny odstraníme semínka a nakrájíme jí na kostky (můžeme použít i sekaná zavařená rajčata). Parmazán nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Máslo rozpustíme na středním ohni v hluboké pánvi, krátce na něm osmahneme cibuli, mrkev a celer, vše nakrájené na malé koustičky. Přidáme slaninu a krátce jí spolu s ostatními surovinami osmahneme. Přimícháme mleté maso, poté rajský protlak. Chvíli dusíme a poté přilijeme víno, osolíme, opepříme. Do omáčky na závěr přidáme rajčata, bobkový list a necháme 20 Minut povařit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 722x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boloňská omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist