Listový koláč s medovou krustou

Suroviny

1 plát hotového listového těsta
400 g dýně hokkaidó
50 g másla
4 lžíce bílého vína
100 g hnědého cukru
2 lžíce rybízového džemu
5 lžic tekutého medu
1 lžička citronové šťávy
trocha mleté skořice
trocha drcených sušených květů levandule
moučkový cukr s vanilkou

recept nemá fotografii

Postup

Med lehce nahřejeme a necháme v něm rozpustit polovinu hnědého cukru. Z plátu těsta vykrojíme kolo a upečeme ho dozlatova na plechu vyložené pečícím papírem.

Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozložíme na něj tenké plátky dýně, lehce osmahneme, přidáme druhou půlku hnědého cukru a víno a necháme šťávu vydusit. Korpus potřeme nahřátým rybízovým džemem, poklademe plátky dýně a celý dort potřeme medovou směsí.

Hotový dort poprášíme moučkovým cukrem a posypeme špetkou skořice a květy levandule.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 110x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Listový koláč s medovou krustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist