Pomazánka z uzené makrely I.

Suroviny

4 uzené makrely
kůřa a šťáva ze 2 citronů
3 - 4 lžíce smetanového křenu (příp. 1 lžíce čerstvě nastrouhaného)
400 ml zakysané smetany
velké svazek hladkolisté petrželky
černý pepř
čerstvé pečivo

recept nemá fotografii

Postup

Makrely položíme na hřbět, rozevřeme je a od ocasu postupně vyloupneme pateře až k hlavě. Z oblasti břišní dutiny vybereme kostičky a maso bez kůže vyloupneme, dáme do mísy a vidličkou natrháme na kousky. Přidáme citronovou kůru, křen, smetanu a většinu nahrubo nasekaných petrželových lístků.

Do směsi vymačkáme citronovou šťávu a dochutíme trochou čerstvě umletého černého pepře. Vše opatrně smícháme, ale nepřemícháme - pomazánka by neměla být kašovitá.

Podáváme s čerstvým pečivem a zbylou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 566x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomazánka z uzené makrely I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist