Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky

Suroviny

200-250 g hovězího masa na polévku
1-2 morkové kosti
1 mrkev
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
3 stroužky česneku
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl
100 g jater
1 žloutek
1 lžička majoránky
strouhanka podle potřeby
petrželová nať nebo pažitka
domácí nudle (nebo kupované vlasové)

ukázka receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Posunout vpravo

Postup

Maso a kosti omyjeme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Přidáme nové koření a pepř. Vaříme, dokud není maso měkké. Pak vývar přecedíme. Kořenovou zeleninu okrájíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubším struhadle a dáme vařit do čistého vývaru. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, pokrájíme a přidáme do vývaru. Játra naškrabeme nebo umeleme, 1 stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí a majoránkou, přidáme žloutek a smícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, aby vznikla hustší směs. Můžeme přidat i sníh z bílku. Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama malé hladké kuličky. Když je zelenina měkká, přidáme knedlíčky do polévky a vaříme asi 3 minuty, pak přidáme domácí nudle (viz Přílohy - Těstoviny - Domácí nudle) nebo kupované vlasové nudle. Pokud chceme mít polévku čirou, nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě a do polévky přidáváme až před servírováním. Libové části hovězího masa nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Krátce povaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch a nudle nejsou měkké. Na talíři sypeme porce polévky omytou na nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Podle libosti můžeme do talíře přidat vyklepnutý morek z morkové kosti.

Poznámka: pro někoho je pochoutkou morek rozetřený na čerstvý chléb a posolený.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 10 968x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,88 (počet: 17) 8,88 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí nudlová polévka s játrovými knedlíčky

Vlaďka: čtvrtek 1. července 2010
Dobrý den, dnes jsem dělala polévku, podle Vašeho receptu, a jedním slovem vy-ni-ka-jí-cí..ani jsem nemusela přidávat sůl, vše bylo výborné...DOPORUČUJI!!!!
anonym: neděle 18. listopadu 2007
diky
anonym: neděle 18. listopadu 2007
Nevím, jestli dobře rozumím dotazu, ale polévku vařím asi ze 3 l vody, podle potřeby dolévám vařící vodu. Záleží na tom, jak silnou a hustou polévku chcete. Zpočátku dávám méně soli a podle potřeby dosoluji na závěr.
anonym: neděle 18. listopadu 2007
omlouvam se za blbej dotaz ale na kolik litru osolene vody se ma dat varit? :)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist