Rybí polévka

Suroviny

2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
100 g celeru
50 g petržele
50 g mrkve
100 g másla
hrst hrachu (den předem namočeného)
kousek celého zázvoru
20 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
½ menší cibule
3 bobkové listy
sůl
na jíšku:
50 g másla
50 g hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Kapří hlavy zbavíme skřelí, důkladně je omyjeme a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením asi 40 minut. Pak přidáme omyté vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme hrách, zázvor, pepř a celou půlku cibule a vaříme doměkka asi 30 minut. Kapří hlavy a vnitřnosti přecedíme a vývar smícháme se zeleninou. Vnitřnosti nakrájíme a vrátíme do polévky, kterou osolíme. Na pánvi na másle umícháme jíšku a zahustíme jí polévku. Vše ještě 15 minut povaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 789x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,67 (počet: 3) 6,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist