Kořeněná vepřová pečínka

Suroviny

1 kg vepřové kýty s kůží
1 lžíce hřebíčku
6 cibulí
1 svazek tymiánu
2 snítky rozmarýnu
150 g vypeckovaných sušených švestek
600 ml suchého jablečného vína
4 jablka
2 lžíce másla
2 lžíce šípkové nebo meruňkové marmelády
2-3 lžíce jíšky (může být instantní)
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso omyjeme, osušíme a kůži nařežeme do mřížky. Potřeme solí a pepřem. Kůži prošpikujeme hřebíčky. Maso vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. Cibule oloupeme a nakrájíme na kousky. Bylinky opereme a vytřepeme z nich vodu. Po hodině pečení přidáme k masu cibuli a asi 10 minut restujeme. Pak přidáme tymián, rozmarýn a švestky, přilijeme víno a vše dusíme dalších 50 minut. Jablka omyjeme, případně i oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme na pánvi, přimícháme marmeládu a jablka v ní dusíme 5 minut za stálého míchání. Upečené maso vyjmeme z pekáče a necháme stát v teple asi 10-15 minut. Z omáčky vyjmeme švestky a přidáme je k jablkům. Výpek přecedíme, zahustíme jíškou a necháme ho přejít varem. Podle chuti osolíme a opepříme. Pečínku nakrájíme na plátky a na tácu upravíme se švestkami a jablky, ozdobíme rozmarýnem. Omáčku podáváme zvlášť.
Podáváme s knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 035x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,00 (počet: 2) 7,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kořeněná vepřová pečínka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist