Třená bublanina

Suroviny

150 g polohrubé mouky
150 g másla
150 g moučkového cukru
3 vejce
vanilinový cukr
500 g ovoce

recept nemá fotografii

Postup

V misce třeme změklé máslo (případně jiný oblíbený tuk - Heru, Ramu apod.) společně s cukrem a žloutky. Třeme poctivě vařečkou a opravdu až do pěny. Abychom u toho vydrželi, díváme se přitom na televizi a doufáme, že výsledek bude stát za to. Z bílků si ušleháme pevný sníh a postupně jej přidáváme na střídačku s moukou do utřeného tuku. Menší plech nebo koláčovou formu, ve které budeme bublaninu péci, si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Navrch poklademe ovoce - nejvhodnější je drobné ovoce jako třešně, višně, rybíz, borůvky, ale je možné použít i větší ovoce, které si však před kladením na povrch moučníku rozkrájíme. Pokud máme pocit, že je ovoce přezrálé a vlhčí, můžeme je nejdříve lehce obalit v hrubé mouce a potom teprve položit na připravené těsto. Pečeme v dobře vytopené troubě do růzova. Před podáváním můžeme pocukrovat.
Upozornění:
Lze použít samozřejmě i zmrazené ovoce (před použitím nerozmrazujeme), nebo kompotované ovoce (před použitím necháme důkladně odkapat štávu a obalíme v mouce).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 223x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třená bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist