Králičí ragú

Suroviny

1 králičí zadek
máslo
1 lžíce mouky
100 g šunky
100 g sterilovaných cibulek
100 g žampionů
2 kostky houbového bujonu
2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Králičí zadek zbavíme blan a a kostí. Čisté maso nakrájíme na kousky, které osolíme, okořeníme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem), obalíme zlehka v mouce a opečeme na rozpáleném oleji. Poté maso zalijeme vodou, přidáme víno, nakrájenou šunku, rozdrobíme houbový bujón, přidáme celé očištěné žampiony, cibulky, utřený česnek a zvolna dusíme pod pokličkou v troubě asi 60 minut při 180 stupních. Podáváme s vařeným bramborem, rýží nebo bílým pečivem.Poznámka: Část králičího masa lze také dobře nahradit sojovým masem. V tomto případě sojové maso povaříme asi 20 minut společně s masoxovou kostkou asi ve 2 l vody. Scedíme a necháme vychladnout. Dále upravujeme společně s králičím masem. Osvědčilo se mi přidat k nakrájenému masu (králičímu i sojovému) jednu lžíci oleje, opepřit a postrouhat muškátovým oříškem, zamíchat a nechat společně odležet asi půl hodiny v chladnu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí ragú


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist