Provensálské kuře

Suroviny

1 kuře
3 stroužky česneku
sůl
pepř
5 rajčat
100 ml bílého vína
1 lžička bazalky
1 sklenička černých oliv
100 ml vývaru z bujonové kostky
paprika a petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Kuře dobře opláchneme a rozdělíme na porce. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou pepře. Touto směsí česneku, soli a koření porce kuře potřeme a necháme v chladu krátce odležet. Potom si rozpálíme na pánvi olej a porce kuřete po obou stranách opečeme. Dáme je do pekáčku, podlijeme vínem a vývarem, přidáme vypeckované olivy a můžeme přidat i stroužek česneku, nakrájený na jemné plátky. Pekáč přikryjeme a dusíme v troubě asi půl hodiny. Ke konci dušení přidáme spařená a sloupnutá rajčata, maso posypeme bazalkou a podle potřeby ještě trochu podlijeme. Dodusíme doměkka, ke konci necháme bez přikrytí, aby kuře získalo krásnou zlatou barvu. Ozdobíme paprikou nakrájenou na proužky a zelenou petrželkou. Podáváme s opékanými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 525x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist