Vepřové se žampiony a těstovinami

Suroviny

500 g vepřového masa
400 g čerstvých žampionů
2 cibule
2 pórky
2 mrkve
200 g těstovin (vřetének)
3 lžíce oleje
pepř
5 lžic zeleninového vývaru
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Vhodné je vepřové maso z kýty, protože obsahuje minimální množství tuku. Použijeme-li jiný druh vepřového masa, tučné části odstraníme. Maso opláchneme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na hranolky silné 1 cm. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, také pórek nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrouháme na silnější nudličky. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Na pánvi si rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Potom přidáme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Osolíme a opepříme, přidáme mrkev a dále opékáme asi 3 minuty. Potom k masu přidáme pórek a houby a zalijeme zeleninovým vývarem, který si připravíme z kostky. Vše lehce promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna vaříme asi 5 minut. Těstoviny zcedíme a podáváme s masem ozdobeným zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 440x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové se žampiony a těstovinami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist